Moment...stránka sa načítava
Moment...stránka sa načítava

Blog

Na našom blogu sa môžete dozvedieť množstvo informácií zo sveta financií, taktiež tu nájdete zaujímavé články, doplňujúce informácie o našich službách a možnosti investovania.

Zimné radovánky výhodnejšie

Najchladnejšie obdobie roka je tu a spolu s ním obdobie, kedy trávime omnoho viac času vnútri. Predstava šálky teplého čaju pod dekou a pred televízorom či pri knižke je lákavou predstavou, no ani v zime netreba zabúdať na pohyb. Zimné počasie, najmä ak poriadne nasneží, na to ponúka množstvo príležitostí. Poradíme, ako a kde sa zabaviť počas zimy bez toho, aby išlo o nadmernú záťaž pre váš finančný rozpočet.

Patríte medzi aktívnych ľudí, ktorí sa nevedia dočkať konca zimy? Ani počas zimných mesiacov by ste sa nemali vyhýbať pohybu, práve naopak, ide o dôležitý spôsob, ako si udržať kondičku a podporiť imunitu. Ak navyše máte deti, určite ich celú zimu neudržíte doma a bola by škoda odopierať im vyvádzanie v snehu či rôzne iné aktivity vonku. Zimné radovánky dokážu potrápiť aj vašu peňaženku, čoho dôkazom sú aj cenníky väčších lyžiarskych stredísk, prípadne výbavy na lyžovanie. Online pôžička ale zďaleka nemusí byť jediným riešením, ak si chcete zimu naplno užiť. Treba však trochu viac plánovať a nebáť sa kompromisov.

Zimné radovánky aj bez snehu

Zimné počasie je za ostatné roky len ťažko predpovedateľné. Kým v niektorých, najmä vyššie položených oblastiach, sa z poriadnej snehovej nádielky môžete tešiť aj niekoľko týždňov, v iných uvidíte sneh tak maximálne pár dní. Ani v prípade, že zima nebude bohatá na sneh však netreba zúfať a ak sú teploty blízke nule, stačí si vyhliadnuť v okolí ihrisko na korčuľovanie. Potom si už len požičajte korčule, chrániče a vyrazte na ľadovú plochu. Kde hľadať? Určite nájdete plochy na korčuľovanie cez web, pričom môžu byť umiestnené pod holým nebom, alebo vo vnútri. Výnimočne ponúkajú korčuľovanie pre verejnosť aj hokejové štadióny.

V zimnej prírode, avšak bez snehu, môžete robiť prakticky čokoľvek ako počas iných ročných období. Myslite však na správne vrstvenie oblečenia a adekvátne občerstvenie, aby vám nebola zima. To znamená, že si môžete v pohode užiť akúkoľvek menšiu či väčšiu túru. Ak ale vymýšľate program pre ratolesti, skúste trochu invencie a namiesto „nudnej túry“ zaraďte do programu hľadanie ukrytého pokladu. Tým pokladom môže byť napríklad balíček so sladkosťami, ku ktorému sa deti dopracujú až po niekoľkých pútavo pripravených indíciách. Pre násťročných a rovnako tak aj dospelých zas môže byť zaujímavou alternatívou geocaching, ktorý je svojím spôsobom tiež hľadaním ukrytých pokladov.

Keď je snehu dosť

Zima je bezpochyby veselšia keď poriadne nasneží. Štedrá snehová nádielka totiž otvára celkom nové možnosti. Ak máte niekde nablízku aj menší kopec, stačí oprášiť sánky, boby alebo lopáriky a ísť sa s deťmi šmýkať. V prípade, že je snehu naozaj dosť, môžete zo snehu stavať hrady, prípadne si v snehu vyšliapať cestičky, ktoré budú tvoriť bludisko. Pre spestrenie postriekajte cestičky vodou zafarbenou potravinárskym farbivom a doprostred bludiska umiestnite nejaký predmet ako trofej. Hlavnou úlohou tejto aktivity je trofej priniesť. Tieto formy zimnej zábavy váš rozpočet príliš nezaťažia, no malou nevýhodou je, že vhodné podmienky najmä v nižšie položených oblastiach nemusia vydržať dlho. Ak si teda chcete sneh do sýtosti užiť, treba ísť na hory a nezabudnúť na poriadnu výbavu.

Popri lyžovaní je na Slovensku čoraz populárnejšie aj bežkovanie. V jednom aj druhom prípade budete potrebovať výbavu, ktorá nemusí byť vôbec lacná. V prípade, že si nie ste istí či vás táto aktivita bude baviť, vyberte si lyže a ďalšiu výbavu v bazári, prípadne si ju požičajte. Požičiavanie lyží je výhodné aj preto, že s nimi nemusíte cestovať a nebudú vám zaberať miesto v aute. Mnohé požičovne navyše ponúkajú najnovšie modely lyží, ktoré pravidelne a po každej sezóne obmieňajú, takže si vyskúšate zakaždým to najnovšie. Samozrejme, ak patríte medzi vášnivých lyžiarov, ktorí sú pomaly každý víkend na inom svahu, tak vlastná výbava sa vám určite oplatí. Nákup z druhej ruky a požičanie sú výborným riešením aj pre deti, ktoré zo všetkého rýchlo vyrastú.

Ak vás desia cenníky väčších lyžiarskych stredísk, skúste sa zamerať na menšie strediská, ktoré bývajú lacnejšie. Zaujímavou alternatívou potom môže byť už spomínané bežkovanie, pri ktorom vás nečakajú preplnené ani drahé svahy. Ak patríte medzi dobrodružnejšie povahy a rovnako vás predstava preplnených svahov neláka, vyskúšajte skialp.

Skúste túto zimu niečo úplne nové!

Najchladnejšie obdobie roka je skvelou príležitosťou na nové dobrodružstvá. Ak sa vám žiada trochu viac adrenalínu, skúste napríklad snowscoot! Ide o novinku, ktorá je kombináciou medzi bežným snowboardom a BMX. Snowscoot tvoria dve dosky, riadidlá, vidlica a rám. Stačí sa pustiť hoci aj z menšieho svahu a uvidíte, že na tento zážitok len tak nezabudnete. Treba dodať, že kvalitný snowscoot vyjde aj na niekoľko stoviek eur a odporúčame si teda túto formu zábavy najskôr vyskúšať kúskom z požičovne.

Či bude tohtoročná zima viac na ľade alebo na blate uvidíme, no v každom prípade pri troche kreativity a ochoty skúšať nové si ju môžete dosýta užiť aj popri zachovaní rozumných výdavkov.

Pridané dňa: 09.01.2024
Späť na Blog

Žiadosť o pôžičku

Chcem si požičať:

plus minus

Počet dní:

plus minus
Chcem si požičať:
Počet dní:
Úrok:
Aukčný poplatok:
Na účet dostanete:
Spolu vrátiť: