Moment...stránka sa načítava
Moment...stránka sa načítava

Blog

Na našom blogu sa môžete dozvedieť množstvo informácií zo sveta financií, taktiež tu nájdete zaujímavé články, doplňujúce informácie o našich službách a možnosti investovania.

Zarobiť môžete aj kreatívne

Určite ste už počuli, že zarobiť sa dá naozaj na všeličom. Hoci aj na balenom horskom vzduchu či maličkostiach, pri ktorých by vám ani nenapadlo, že za ne niekto bude chcieť platiť. Niekedy stačí skrátka len dobrý nápad a poriadna dávka odvahy pustiť sa do niečoho nového. Pozreli sme sa na kreatívne a niektoré aj celkom bizarné biznis nápady.

Hneď na úvod treba povedať, že iba dobrý nápad nestačí. Základom každého biznisu je totiž nielen dobrý nápad, ale predovšetkým realizácia a jeho uvedenie do praxe, tak aby bol nielen zaujímavý, ale aj prinášal profit. Napokon, piliermi každého udržateľného biznisu je zodpovedné financovanie, na ktoré môžete využiť aj rýchlu pôžičku, správne nastavené procesy a ochota skúšať nové veci. Kým pri niektorých typoch podnikania ani nemožno hovoriť o originálnych nápadoch, iné vynikajú práve v tom, že sú celkom jedinečné a dokážu doslova až šokovať. Zamerali sme sa na kreatívne a možno až bizarné nápady, ktoré boli impulzom na vybudovanie biznisu.

Konzervovaný vzduch z rôznych miest na svete

Chceli by ste si privoňať k tomu, aký bol rok 2000 alebo vás láka tatranský vzduch, keď ste práve niekde úplne inde? Predaj konzervovaného stlačeného vzduchu z určitého obdobia, udalosti alebo lokality je bizarným nápadom, no v princípe aj celkom funguje. Navyše, takéto konzervy so stlačeným vzduchom môžu byť veľmi zaujímavým suvenírom, pričom výrobcom prinesú nielen zisk, ale aj pozornosť.

Deka, do ktorej sa oblečiete

Máte radi, keď sa pri pozeraní televízora môžete prikryť dekou? A prečo sa do nej rovno neobliecť? Presne s týmto nápadom prišli tvorcovia tzv. snuggie diek, ktorým tento nápad priniesol veľkú popularitu a spolu s ňou aj zisky. Niekedy ani nemusí ísť o revolúciu, stačí len vylepšiť niečo, čo ľudia bežne používajú.

Pošta pre Santa Clausa

Legiend o tom, kde všade býva Santa Claus je veľa a detskú túžbu po zázrakoch sa pre svoje podnikanie rozhodli využiť už viacerí. Istý američan si na Aljaške založil poštovú službu, prostredníctvom ktorej odpovedá deťom na listy v mene Santa Clausa. Treba ale dodať, že tento biznis je naozaj len sezónny.

Čakanie v radoch ani krádeže vás už nemusia trápiť

Častým námetom pri hľadaní podnikateľských nápadov je riešenie problému, ktorý ľudí trápi a obťažuje. V Japonsku napríklad existujú služby, v rámci ktorých za vás niekto iný vystojí akýkoľvek rad. V mnohých mestách Južnej Ameriky, ktoré sú neslávne známe vysokou kriminalitou zas existujú aj osobní strážcovia zaparkovaného auta. Jednoducho, príležitosť na podnikanie neraz možno nájsť aj v negatívnych spoločenských javoch.

Lokálne produkty, ktoré chytia za srdce

Vyššie spomenuté podnikateľské nápady nepatria medzi tie, pri ktorých by ste na začiatku potrebovali veľký kapitál. Kreativita zohráva hlavnú úlohu aj pri lokálnych produktoch, pri ktorých potrebujete najmä šikovné ruky a vášeň pre určitú lokalitu alebo kultúru. Viacero príkladov nájdete aj na Slovensku. Možno ste už počuli o ručne vyrábaných náušniciach inšpirovaných slovenským folklórom. Stačí trochu trpezlivosti, originálny nápad a začať malovýrobu pod vlastnou značkou. Svoje výrobky môžete následne predávať buď cez profil na Instagrame, alebo napríklad cez portál Sashe.sk. Ak vaše ambície s predajom vlastných produktov presahujú hranice Slovenska vyskúšať môžete aj medzinárodný portál Etsy.

Vyššie uvedené príklady len dokazujú, že predať sa dá prakticky čokoľvek a kreativite sa ani v tomto smere medze nekladú. Dôležité je však nielen snívať a vymýšľať, ale takéto kreatívne podnikanie aj vyskúšať na vlastnej koži. Môžete totiž nielen pekne zarobiť, ale aj zlepšiť svoje zručnosti, a ak by vám to aj náhodou nevyšlo, nazbierate nové skúsenosti, ktoré v budúcnosti určite zužitkujete.

Pridané dňa: 23.06.2023
Späť na Blog

Žiadosť o pôžičku

Chcem si požičať:

plus minus

Počet dní:

plus minus
Chcem si požičať:
Počet dní:
Úrok:
Aukčný poplatok:
Na účet dostanete:
Spolu vrátiť: