Moment...stránka sa načítava
Moment...stránka sa načítava

Blog

Na našom blogu sa môžete dozvedieť množstvo informácií zo sveta financií, taktiež tu nájdete zaujímavé články, doplňujúce informácie o našich službách a možnosti investovania.

Výhody P2P pôžičiek

Peer-to-peer pôžičky, alebo skrátene P2P pôžičky, sú zaujímavým spôsobom, ako si ľudia môžu požičiavať jednoducho medzi sebou a za výhodných podmienok. Často sa dostávajú do hľadáčika drobných investorov, pre ktorých predstavujú zaujímavú možnosť zhodnotenia úspor. My sa ale tentoraz zameriame na výhody P2P pôžičiek z pohľadu človeka, ktorý si potrebuje požičať. Ak si teda chcete požičať výhodne, určite čítajte ďalej, venovať sa budeme 4 výhodám P2P pôžičiek, o ktorých ste doteraz možno ani nevedeli.

Neočakávané výdavky a núdza o peniaze? Riešením sú P2P pôžičky!

V živote nastávajú rôzne situácie, kedy potrebujete väčší obnos peňazí rýchlo, či už na riešenie náhle vzniknutého problému, alebo efektívnejšie riešenie určitej životnej situácie. Možno to aj sami poznáte. Pokazí sa vám práčka, alebo akýkoľvek drahší spotrebič a keďže prípadná oprava je nerentabilná, zostáva jedine kúpiť spotrebič nový. Ak práve nemáte dostatok peňazí, môžete si ho kúpiť aj na splátky a zadlžiť sa povedzme na jeden rok. Inou možnosťou je zobrať si P2P pôžičku v takej výške, ako potrebujete a zvyšok doplatiť zo svojich zdrojov. Nezadĺžite sa preto na dlhšie obdobie, ale na omnoho kratšie, napríklad do nasledujúcej výplaty.

P2P pôžičky však neslúžia iba na „hasenie“ náhle vzniknutých problémov. Môžete byť výbornou pomôckou, ako si splniť sen o dokonalej dovolenke, a to najmä dnes, v časoch prudko stúpajúcich cien a problémov súvisiacich s leteckou dopravou. Stačí napríklad, že vám zrušia let a kým sa dostanete ku kompenzácii, budete si musieť narýchlo kúpiť novú letenku. Aby ste sa ale príliš nezaťažili svoj rozpočet, môžete siahnuť po P2P pôžičke a požičať si od ľudí, ktorí sa takisto raz môžu ocitnúť v rovnakej situácii.

Na tomto mieste sa oplatí dodať, že P2P pôžičky ponúkajú aj výhody vo forme minimálnej byrokracie a s tým súvisiacu časovú úsporu. Nielenže si flexibilne môžete zvoliť výšku požičanej sumy a dĺžku splácania, ale všetko si navyše ľahko „vyklikáte“ online z pohodlia domova.

Registre nie sú smerodajné

Ak ste sa nejakým nedopatrením dostali do úverového registra dlžníkov, P2P pôžičku určite stojí za vyskúšanie. Keďže si požičiavate od iných ľudí, tak váš prípadný záznam v registri nemusí byť prekážkou k tomu, aby ste si predsa len mohli požičať. Navyše, za pokus v tomto prípade nič nedáte.

Peniaze môžete prijať aj poštovým poukazom

Hoci P2P pôžičku si ľahko a rýchlo vybavíte online, peniaze môžete prijať aj poštovým poukazom. Mohlo by sa zdať, že dnes už ide o archaický spôsob posielania peňazí, v niektorých situáciách však má svoje opodstatnenie. Stačí napríklad, ak vo vašom okolí nie je dostatok bankomatov a omnoho viac oceníte výber hotovosti na pošte, prípadne ak máte spoločný účet s manželom či manželkou a chystáte nejaké prekvapenie, resp. potrebujete za niečo zaplatiť a do úvahy prichádza len platba v hotovosti. Túto možnosť zároveň využije každý, kto má zablokovaný účet od exekútora a nutne sa potrebuje dostať k peniazom.

Pôžička bez dokladovania účelu

P2P pôžičky sú spojené iba s minimom nevyhnutných „papierovačiek“, čo celý proces požičania peňazí výrazne urýchľuje a zjednodušuje. Pochopiteľne vás nečaká ani povinnosť zdokladovať účel, na ktorý požičané peniaze využijete. Záleží teda už iba od vás, či peniaze z P2P pôžičky využijete na riešenie náhlych problémov, ako finančnú záplatu pri poklese príjmu prípadne na doplatenie väčšej sumy peňazí, ktorou si splníte niektorý zo svojich životných snov.

Možnosť požičať si viac pre disciplinovaných

Dôležitou výhodou P2P pôžičiek je aj možnosť výhodnejších podmienok pre tých, ktorí majú výbornú platobnú morálku – teda splácajú riadne a včas. Pravidelným požičiavaním a poctivým splácaním si zlepšujete svoj kredit v spoločnosti, čo znamená, že časom si môžete požičať jednorazovo aj väčšiu sumu peňazí, bez toho, aby museli prechádzať zložitým a zdĺhavým schvaľovacím procesom.

Vyššie uvedené 4 výhody sú často prehliadané, a to najmä z dôvodu, že v súvislosti s P2P pôžičkami sa najčastejšie skloňuje práve rýchlosť poskytnutia prostriedkov za výhodných podmienok. V každom prípade ale platí, že tento typ pôžičky predstavuje ideálnu voľbu úplne pre každého, kto práve potrebuje peniaze. Využitie P2P pôžičky znamená, že si požičiava od ľudí, rovnako ako keby ste si požičali peniaze od suseda či rodinného príslušníka, avšak s tým rozdielom, že vďaka platforme ide o bezpečný a korektný spôsob. Počítať tiež môžete so zmluvnou dokumentáciou, v ktorej sú všetky podmienky pôžičky presne dohodnuté. Využívať ich môžete pravidelne a ak si ustrážite svoju disciplínu, ide o výborný spôsob financovania doslova čohokoľvek, čo vám len napadne.

Pridané dňa: 18.07.2022
Späť na Blog

Žiadosť o pôžičku

Chcem si požičať:

plus minus

Počet dní:

plus minus
Chcem si požičať:
Počet dní:
Úrok:
Aukčný poplatok:
Na účet dostanete:
Spolu vrátiť: