Moment...stránka sa načítava
Moment...stránka sa načítava

Blog

Na našom blogu sa môžete dozvedieť množstvo informácií zo sveta financií, taktiež tu nájdete zaujímavé články, doplňujúce informácie o našich službách a možnosti investovania.

Inovácie v online pôžičkovom biznise

Masové rozšírenie internetu spôsobilo doslova revolúciu, a to v mnohých oblastiach. Online spôsobom nielenže komunikujeme, ale aj nakupujeme, vybavujeme pracovné záležitosti a v neposlednom rade aj riešime svoje financie. Internet zmenil aj spôsob, akým si ľudia požičiavajú peniaze.

Kým nebol internet

Tí skôr narodení si ešte možno budú pamätať, že ak si chceli požičať v minulosti, museli ísť osobne do banky. Po vypísaní množstva formulárov a ďalších „papierovačkách“ začala následne banka preverovať bonitu klienta a celý proces mohol pokojne trvať prinajlepšom jeden – dva týždne. Potrebovali ste peniaze ihneď? Zväčša ste mali smolu. Pôžičky navyše zďaleka neboli také dostupné ako dnes a ak vás banka vyhodnotila ako rizikového, žiadosť vám zamietla.

Samozrejme, popri bankách vždy existovali aj iné, menej oficiálne spôsoby, ako si požičať. V týchto prípadoch ale bol pravidlom vysoký úrok a ničím výnimočným nebola ani úžera. Ak vás však odmietli v banke, veľa iných možností ste nemali. Koncom 90-tych rokov, kedy už síce internet bol, no nepoužívalo ho zďaleka toľko ľudí ako dnes, sa výrazne začali rozširovať rôzne „nebankovky“. Tie dostupnosť pôžičiek síce zlepšili, no ich podmienky zďaleka nebolo možné označiť ako výhodné.

Online pôžičky sú rýchlou cestou k peniazom

Ako sme to už v úvode naznačili, internet cestu k pôžičkám výrazne urýchlil. Doslova na pár kliknutí si dnes môžete porovnať ponuky jednotlivých subjektov a vyhodnotiť, ktorá pôžička pre vás bude najvýhodnejšia. Zároveň si môžete vďaka internetovému vyhľadávaniu ľahko skontrolovať dôveryhodnosť poskytovateľa pôžičky.

Dostupnosť pôžičiek masovým rozšírením internetu rapídne narástla a nielenže môžete mať peniaze prakticky ihneď, výrazne sa zvoľnili aj podmienky, za akých pôžičku môžete získať. Ničím výnimočným teda nie sú ani pôžičky s okamžitým schválením, čerpaním a bez nutnosti dokladovania príjmu.

Dôležitou inováciou v segmente online pôžičiek je responzivita webových stránok, vďaka ktorým si pôžičku ľahko „vyklikáte“ aj cez smartfón. Pre pohodlný prístup k internetu tak už nepotrebujete ani len počítač. Online pôžičku si môžete pohodlne vybaviť aj cez smartfón či tablet, a to pekne z pohodlia gauča v obývačke, cestou domov v autobuse, alebo tesne pred tým, ako zahájite veľké nákupy.

Aj pri online požičiavaní si treba dať pozor

Hoci internet priniesol do sveta pôžičiek a ďalších finančných služieb viac transparentnosti, stále by ste si mali zachovať obozretnosť. Skôr ako si požičiate, vždy si preštudujte podmienky konkrétnej služby, vrátane všetkých súvisiacich poplatkov. Vždy sa tiež zaujímajte o RPMN (ročnú percentuálnu mieru nákladov), tú je poskytovateľ pôžičky povinný uvádzať a ak ju neuvádza, niečo nebude v poriadku.

Nezabúdajte, že podvodníci číhajú aj na internete. Ak vám niekto ponúka pôžičku lámanou slovenčinou plnou chýb, alebo poskytnutie pôžičky podmieňuje sprístupnením údajov z vašej kreditnej karty či povinnosťou zaplatiť vopred manipulačný poplatok, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o podvod. Vždy si preto požičiavajte peniaze iba od overených subjektov.

Pridané dňa: 21.12.2021
Späť na Blog

Žiadosť o pôžičku

Chcem si požičať:

plus minus

Počet dní:

plus minus
Chcem si požičať:
Počet dní:
Úrok:
Aukčný poplatok:
Na účet dostanete:
Spolu vrátiť: