Moment...stránka sa načítava
Moment...stránka sa načítava

Blog

Na našom blogu sa môžete dozvedieť množstvo informácií zo sveta financií, taktiež tu nájdete zaujímavé články, doplňujúce informácie o našich službách a možnosti investovania.

Vianoce na splátky: splnené želania aj s obmedzeným rozpočtom

Vianočné obdobie sa pomaly, ale isto blíži. Iba máloktoré iné sviatky sú spojené s takým množstvom zvykov a očakávaní. Hoci by Vianoce mali byť sviatkami pokoja, lásky a časom na oddych, predvianočné obdobie spôsobuje mnohým stres a pre mnohé rodiny predstavuje aj zvýšenú finančnú záťaž. Ako splniť želania svojim blízkym a zároveň sa nedostať do dlhovej pasce?

Vianoce sú vždy záťažou pre rodinný rozpočet

Vianočné sviatky sú obdobím, kedy sa spravidla stretne celá rodina. Samotné zvyky sa síce zvyknú odlišovať, no nikde nemôže chýbať plný štedrovečerný stôl a rozdávanie darčekov. Príprava Vianoc ale pre mnohé rodiny predstavuje stres a veľké výdavky, ktoré často nevykompenzujú ani vianočné odmeny v práci.

Kúpa vianočného stromčeka, potravín na Vianoce, príprava domácnosti. To všetko si vyžaduje nielen čas, ale aj financie. A to ešte nehovoríme o nákupe darčekov. Veď napokon, kto by nechcel splniť svojim najbližším všetky priania?

Nie vždy musia byť Vianoce len o hmotných darčekoch

Pod vplyvom vianočných reklám je niekedy len ťažké odolať túžbe po novom smartfóne, vysávači alebo televízore. Hoci to môže znieť ako klišé, treba si uvedomiť, že Vianoce nemusia byť vždy iba o hmotných a drahých darčekoch, aj s obmedzeným rozpočtom sa dá niečo vymyslieť. Dopriať si môžete napríklad zážitok, ktorý si spolu užijete celá rodina. Zážitkové darčeky ani nemusia byť drahé, spomienky, ktoré vám však po nich zostanú budú doslova na nezaplatenie.

Keď máte obmedzený rozpočet

Krásne a pokojné Vianoce môžete mať aj s obmedzeným rozpočtom. Na druhej strane, ak si chcete predsa len dopriať o niečo viac ako inokedy, vhodným riešením je vianočná pôžička. Nestrácajte však hlavu a skôr ako si požičiate si všetko dobre premyslite. Krátkodobá pôžička pred Vianocami vám pomôže prekonať finančne náročnejšie obdobie a vyčarovať úsmev na tvárach vašich najbližších. Vianoce na splátky sú jedným zo spôsobov, ako si dopriať veci, po ktorých túžite, zostaňte však nohami pevne na zemi.

Na záver ešte jedna drobná rada. Ak si už plánujete požičať na darčeky, vyberajte také, ktoré obdarovaným poslúžia viac ako len jednu sezónu, prípadne uprednostnite darčeky, ktoré si užijete všetci spolu ako rodina.

Pridané dňa: 21.11.2021
Späť na Blog

Žiadosť o pôžičku

Chcem si požičať:

plus minus

Počet dní:

plus minus
Chcem si požičať:
Počet dní:
Úrok:
Aukčný poplatok:
Na účet dostanete:
Spolu vrátiť: