Moment...stránka sa načítava
Moment...stránka sa načítava

Blog

Na našom blogu sa môžete dozvedieť množstvo informácií zo sveta financií, taktiež tu nájdete zaujímavé články, doplňujúce informácie o našich službách a možnosti investovania.

Valentín (nie) je iba meno: ako sa pripraviť na deň zamilovaných?

Romantické chvíľky, láskyplné vyznania ale aj ideálna príležitosť stretnúť sa s niekým, prípadne vyraziť do spoločnosti. Valentín sa blíži a vám sa tak naskytá ideálna príležitosť vyznať lásku vašim najbližším, ale aj niečo zaujímavé podniknúť. Aký je vlastne význam sviatku svätého Valentína a čo znamená (nielen) pre zamilovaných?

Valentín ako americký sviatok? Nezmysel!

Mnohí ľudia si dodnes spájajú 14. február, teda deň svätého Valentína s Amerikou. Hoci je pravda, že práve na americkom kontinente berú tradície na Valentína veľmi vážne, označiť tento sviatok ako „americký“ je nezmysel.

O pôvode tohto sviatku dodnes kolujú rôzne dohady, je však isté, že s Amerikou nemajú nič spoločné. Podľa najrozšírenejšej verzie bol Valentín biskupom, ktorý tajne sobášil zamilované páry, a to aj napriek zákazu rímskeho cisára Claudia II. Za tento svoj prehrešok sa dostal aj do väzenia, v ktorom sa zamiloval do dozorcovej dcéry. Tej podľa legendy aj venoval historicky prvú „valentínku“, teda zamilovaný odkaz.

Valentín nemusí byť iba o drahom darčeku

Oslava svätého Valentína má aj po stáročiach svoj význam a ide o veľmi dôležitý deň nielen pre všetkých čerstvo zaľúbených, ale aj pre dlhoročné manželské páry. Napriek tomu, že tento neoficiálny sviatok lásky si mnohí spájajú s konzumom a drahými darčekmi, tomuto komerčnému poňatiu vôbec nemusíte podľahnúť. Sme presvedčení, že vašu drahú polovičku poteší aj nejaká drobnosť či originálne pripravený program.

Najmä v dnešnej dobe poznačenej koronavírusom je ešte stále celkom vzácne vyraziť si len tak do mesta, prejsť sa po parku a užívať si prítomnosť jeden druhého. Ak máte predsa len štedro nastavený rozpočet, lepšou voľbou ako drahý darček môže byť nejaký spoločný zážitok. Nemusíte ísť hneď na tandemový zoskok s padákom, zaujímavou voľbou môžu byť aj zážitkové reštaurácie, prípadne spoločné varenie pod taktovkou profesionálneho kuchára.

Deň svätého Valentína ako príležitosť na životné rozhodnutia

14. február nemusí byť iba dňom kedy niekomu vyznáte lásku, pošlete valentínku alebo strávite príjemné chvíle v dobrej reštaurácii.

Možno by vás prekvapilo, koľko mužov práve na tento deň plánuje požiadať svoju vyvolenú o ruku. Na Valentína však môžete urobiť aj iný zásadný krok vo svojom živote či už s vašou drahou polovičkou, alebo krok, ktorým sa láske vyberiete naproti. Ničím výnimočným nie sú dokonca ani svadby na Valentína. Hoci môže byť vonku ešte zima, svadby na tento deň sa vo všeobecnosti tešia obľube.

Dôležité životné rozhodnutia si ale vyžadujú prípravu a ak by vám skrížili plány neočakávané okolnosti, vhodným riešením môže byť napríklad aj rýchla pôžička na kúpu snubného prsteňa či rovno na vykrytie svadobných výdavkov.

Nech už sa rozhodnete stráviť deň svätého Valentína akokoľvek, prajeme vám, aby všetko vyšlo presne podľa vašich predstáv.

Pridané dňa: 11.02.2022
Späť na Blog

Žiadosť o pôžičku

Chcem si požičať:

plus minus

Počet dní:

plus minus
Chcem si požičať:
Počet dní:
Úrok:
Aukčný poplatok:
Na účet dostanete:
Spolu vrátiť: