Moment...stránka sa načítava
Moment...stránka sa načítava

Blog

Na našom blogu sa môžete dozvedieť množstvo informácií zo sveta financií, taktiež tu nájdete zaujímavé články, doplňujúce informácie o našich službách a možnosti investovania.

Neočakávané výdavky sú nepríjemné, existuje však rýchle riešenie!

Pokazená práčka, nečakane drahý servis auta či vysoký nedoplatok pri vyúčtovaní nákladov za byt? Všetky tieto situácie dajú poriadne zabrať vášmu osobnému alebo rodinnému rozpočtu a spôsobia nejednu vrásku. Poradíme, ako neočakávané výdavky zvládnuť.

Neočakávané výdavky sa môžu týkať každého

Hovorí sa, že vždy by ste mali mať bokom odložené aspoň tri mesačné výplaty na neočakávané výdavky. Okrem toho, že nie vždy je práve jednoduché vytvoriť si takúto rezervu, niekedy sú neočakávané výdavky také vysoké, že vám odložené peniaze skrátka stačiť nebudú. Po príklady ani nie je potrebné chodiť ďaleko, stačí keď vám práčka, sporák alebo umývačka riadu neočakávane vypovie službu. Hotovou katastrofou potom môže byť poškodenie domácnosti v dôsledku vytopenia či dokonca požiaru, kedy sa škody poľahky môžu vyšplhať až na úroveň desiatok tisíc eur.

Neočakávané výdavky môžu postretnúť prakticky každého, nevyhýbajú sa žiadnym vekovým skupinám a rovnako dokážu nemilo prekvapiť lepšie finančne zabezpečených, ale aj tých, ktorí majú hlbšie do vrecka. K vzniku neočakávaných výdavkov navyše môže prísť a neraz aj prichádza bez vlastného pričinenia, aby ste však mohli mať kľudný spánok, oplatí sa vedieť, ako ich riešiť.

Riešenie neočakávaných výdavkov musí byť najmä rýchle

Možností, ako riešiť neočakávané výdavky hneď niekoľko a mnohým ako prvé napadne obrátiť sa s prosbou o pomoc na rodinu. V tomto prípade však môžete ľahko naraziť, pretože nie každý je ochotný len tak požičať a zároveň, nie každému to aj umožňuje finančná situácia. Treba si tiež uvedomiť, že pri neočakávaných výdavkoch je neraz potrebné zohnať peniaze prakticky ihneď a to opäť nemusí byť jednoduché.

Záplatou na akútny nedostatok financií je rýchla pôžička, ktorú si môžete ľahko vybaviť aj online. V týchto prípadoch odporúčame výber pôžičky s krátkou dobou splatnosti a bez potreby dokladovania príjmu. Práve minimum byrokracie a papierovania vám otvorí možnosť dostať sa k peniazom naozaj rýchlo a „uhasiť“ tie najakútnejšie problémy. Mikro pôžička znamená, že si požičiate potrebnú sumu, ktorú zároveň budete schopní čo najskôr splatiť.

Zvládnutie situácie bez následkov do budúcnosti

Rýchle pôžičky svoj názov získali nielen preto, lebo sa k peniazom dostanete naozaj rýchlo, ale ide tiež o pôžičky s krátkou dobou splatnosti. To znamená, že takýto dlh aj rýchlo splatíte a tým sa aj vyhnete plateniu vysokých poplatkov. Situáciu s nedostatkom peňazí tak môžete relatívne ľahko zvládnuť a to bez nepríjemných následkov do budúcnosti.

Na záver ešte jeden tip. Skôr ako sa rozhodnete pre rýchlu pôžičku, dobre si rozmyslite, koľko si naozaj potrebujete požičať a tiež si pozorne prečítajte všetky podmienky. Ak sa naučíte s mikro pôžičkami rozumne „narábať“, do budúcnosti ide o skvelý spôsob, ako žiť v kľude s vedomím, že neočakávané výdavky ľahko zvládnete.

Pridané dňa: 20.01.2022
Späť na Blog

Žiadosť o pôžičku

Chcem si požičať:

plus minus

Počet dní:

plus minus
Chcem si požičať:
Počet dní:
Úrok:
Aukčný poplatok:
Na účet dostanete:
Spolu vrátiť: