Moment...stránka sa načítava
Moment...stránka sa načítava

Blog

Na našom blogu sa môžete dozvedieť množstvo informácií zo sveta financií, taktiež tu nájdete zaujímavé články, doplňujúce informácie o našich službách a možnosti investovania.

Dovolenka na splátky

Dovolenkové obdobie je už doslova za dverami a tak je najvyšší čas rozhodnúť sa, kde a akým spôsobom si zaslúženú dovolenku užijete. Nie je však vôbec jedno, koľko za ňu zaplatíte, a zaplatiť dovolenku môže byť v čase stúpajúcich životných nákladov stále náročnejšie. Čo by ste mali vedieť, kým sa rozhodnete pre dovolenku na splátky?

Dovolenka môže vyjsť poriadne draho

Známe slovenské príslovie, kto prv príde, ten prv melie, platí aj v prípade dovoleniek a v podstate existujú dva typy ľudí. Tí, ktorí si dovolenku naplánujú v dostatočnom predstihu a potom tí, ktorí čakajú na výhodné last minute ponuky. Druhá skupina však často v honbe za najnižšou cenou zájazdu napokon vyberá z toho mála, čo ostalo. Platí, že ak si vyberiete dovolenku dostatočne skoro, máte nielen širší výber, ale zároveň sa na ňu môžete lepšie pripraviť aj po finančnej stránke.

Žiaľ, ani zodpovedné šetrenie vám nemusí zaručiť, že sa na vysnívanú dovolenku dostanete. Keďže život so sebou prináša rôzne prekážky, môže sa stať, že ťažko našetrené peniaze na dovolenku nakoniec miniete inak, napríklad na opravu pokazeného auta, či kúpu novej práčky. V prípade, že vás tlačí čas a dovolenku niekde pri mori si aj tak nechcete odoprieť, máte v podstate dve možnosti. Tou prvou je urobiť si poriadok a predať nepotrebné veci cez bazár, alebo skúsiť dovolenku na splátky.

Ak sa rozhodnete pre druhú možnosť, vhodným riešením bude rýchla pôžička, ktorú začnete splácať po návrate domov. V tomto smere je rýchla pôžička ideálna najmä vtedy, ak vám chýba skôr menšia suma, vo výške niekoľko sto eur. Zobrať si rýchlu pôžičku a ísť na luxusnú dovolenku povedzme na Maledivy za niekoľko tisíc eur určite nebude zodpovedným rozhodnutím.

Dovolenka v Chorvátsku na splátky?

Vybrať sa k moru za čo najnižšiu cenu môže byť lákavou predstavou najmä pre početnejšie rodiny a cieľovou destináciou je v tomto prípade najčastejšie Chorvátsko. Čím viac členov rodiny, tým vyššie výdavky a preto sa oplatí počítať s rôznymi úspornými riešeniami. Zohnať si lacný apartmán, variť si svojpomocne či úsporná jazda tam aj naspäť sú tou správnou cestou, ako dovolenku zvládnuť s rozumnými výdavkami. Platí však pravidlo „plánovať a uskromniť sa“.

Vždy sa pozerajte nielen na cenu ubytovania, ale tiež cenu potravín v obchodoch, jedál v reštauráciách a rôznych ďalších atrakcií, ktoré budú lákadlom najmä pre najmladších členov výpravy. Ak si vyberiete cestu autom, rovnako nepočítajte len náklady na palivo, ale zistite si vopred aj výšku diaľničných poplatkov a do nákladov započítajte aj prípadný väčší servis, ktorý si vaše auto bude pred dlhou cestou vyžadovať. Ak by ste mali mať príliš napätý rozpočet, alebo vám to až tak presne nevychádza, opäť bude vhodným riešením rýchla pôžička.

Skúste dovolenku na Slovensku

Ak ani po hodinách strávených nad kalkulačkou vám to k moru skrátka nevyjde, nepodliehajte smútku. Plnohodnotnú dovolenku môžete zažiť aj inde, ako pri mori. Vyberte si bližšiu destináciu, napríklad niekde na Slovensku a ušetríte rovnako na nákladoch za cestu, ako aj na ubytovaní či strave. Dovolenka je totiž hlavne o oddychu a ľuďoch, s ktorými ju strávite.

Na záver iba zdôraznime, že hoci rýchla pôžička je dostupnou možnosťou, ako si dovolenku naplno užiť, netreba si požičiavať bezhlavo a s vedomím, že „zaplatíte potom“, vybrať si ten najdrahší pobyt z katalógu. Zostaňte nohami na zemi, aby ste sa po dovolenke nemuseli obávať o to, či do konca roka vôbec vyjdete s peniazmi.

Pridané dňa: 21.06.2022
Späť na Blog

Žiadosť o pôžičku

Chcem si požičať:

plus minus

Počet dní:

plus minus
Chcem si požičať:
Počet dní:
Úrok:
Aukčný poplatok:
Na účet dostanete:
Spolu vrátiť: